mar 022017
 

Viktor sa pýta:

“ Vedel by mi niekto povedať, aký je stručný postup pre uplatnenie si dotácie na nákup stáčacej nádoby na med? Do plánu to zaradené bolo. Už som ju aj kúpil, len netuším, čo ďalej. Byrokracia brrrr “

Relevantné a aktuálne informácie k dotáciám pre včelárov všeobecne je možné nájsť na webe Združenia Slovenská včela, v časti dotácie. Zaujímavá je príručka pre žiadateľov a príslušné prílohy potrebné pre konkrétnu žiadosť.

Pre sezónu 2016/2017 by malo pre viaceré zariadenia platiť nasledovné:

Viktor, stručne:
Dodáš tajomníkovi tvojej ZO podklady

  • faktúru
  • doklad o zaplatení (bloček alebo obrázok z ibankingu o prevode)
  • záručný list, ak má
  • výrobné číslo, ak má
  • (možno aj niečo ako prehlásenie, že to 5r. nepredáš a budeš používať. Je potrebné napr. pri medomete, pri nádobách neviem)

Tajomník nájde v správnom dokumente (napr. na webe SZV – to sú tie isté ako z webu ZSV) platnom pre obdobie 2016/2017, správne tlačivo, vyplní ho, opečiatkuje, podpíšete sa. A pošle to aj s kópiami podkladov do Bratislavy na ZSV.

Ak chceš byť nápomocný a mať istotu, že to je dobre vyplnené a odoslané, môžeš aktivitu prevziať ty. Správne tlačivá si nájsť a vyplniť sám a len to dať tajomníkovi na opečiatkovanie, podpis a odoslanie.

Odviečkovací tanier po akcii

Otázky o včelách a včelárení

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.