jún 222014
 

Sliepky zas o kúsok podrástli. Rozdiely medzi nimi sú výraznejšie. 3 kusy už začínajú vyzerať, tak ako si Dekalby predstavujem.
Takmer čisto biele, chvost nesený hore na štýl leghorn. Zobák a nohy sa sfarbili do žlta. Oko je žltohnedé.

Dekalb 3 kusy

Dekalb 3 kusy

Potom sú tu ostatné kusy, ktoré majú čierne fŕkanie na krku, čierne sfarbenie na chvoste aj na krídlach. Okrem toho chvost nie je nesený do hora ako u lenghorniek. Zobáky sú pri koreni tmavé a oko je sivasté.

Podľa toho, ako sa zatiaľ javia, by mohlo ísť o Dominant sussex D 304, čo je podľa popisu hybrid línií kolumbijskej Leghornky.

Mládka 11 týždňov

Mládka 11 týždňov

Napísal som mail do gyronu, veľmi promptne ešte v ten večer odpovedali:
„Pravdepodobne sa to vyskytlo pri zamene kohutov, kde pri ich zmene na sliepku sa mozu preniest nejake znaky z matky na potomstvo. Malo by to byt sliepka s o nieco vyssou hmotnostou a vajcia asi nebudu cisto biele , ale s nadychom smotanovej farby. Inak uzitkovost by mala byt zachovana.“

Na ďalších obrázkoch je vidieť mládky spolu. Rozdiel je badateľný.

Mládok je už len 5. Jeden kus bol od začiatku našuchorený a slabý, malátny, polehával. Dostalo sa to až do štádia, keď som ho radšej utratil, aby prípadne nenakazil ostatných, ak šlo o nejakú chorobu. Šlo o ten čierno fŕkaný hybrid. Podobne našuchorene sa začal javiť ešte jeden taký kus, ale dnes už vyzerá živšie. Možno pomohol ranný prídavok sekanej žihľavy posledne dva dni alebo neprítomnosť chorého jedinca.

Slepačie zápisky – Úvod / Obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.