jún 072014
 

Za 10 dní sa mládky udomácnili. To znamená, že v noci pekne spia v kuríne na bidle a cez deň sa ponevierajú po voliére.
Sú dosť nedôverčivé. Akonáhle človek vstúpi do voliéry, ujdú na druhý koniec. Ak si sadnem a ostanem bez pohybu, po chvíli sa začnú motkať a prídu aj bližšie, ale len do momentu, kým sa zas nepohnem. Oproti predošlým sliepkam, ktoré sa nerozpakovali zobať z ruky a vyskočiť kľudne človeku aj na nohu, je to úplný protiklad. No, aspoň sa nemocú pod nohy.

Aj čo sa týka jedla sú iné. Zobú ochotne granulky, na podobnú stravu asi boli naučené vo veľkochove. Pšenicu si nevšímali hádam 4 dni, až potom pomaly zmizla. Drobno posekaná tráva s kosenia trávnika ich zaujíma, ale púpavové listy zavesené na šňúre zatiaľ ignorujú. Predošlé vtáky to mali ako obľubené zábavu, skackať a trhať si zo zavesených listov.

Vtáky očividne nie sú úplne rovnako staré. Zrejme medzi nimi bude pár dní rozdiel. Tri väčšie kusy už majú výraznejšie chvostíky, vzpriamili sa im a oko sa im prefarbilo do žlta. Menšie/mladšie ešte chvosty majú nevýrazné a oči sú sivasté.

Slepačie zápisky – Úvod / Obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.