jún 232014
 

Na bazoši sa objavil inzerát s ponukou 10 týždňových Dominantov v blízkom okolí. Využil som možnosť a dokúpil dnes 2 hnedé mládky.
Sú málinko menšie, týždňový rozdiel oproti bielym sliepkam je badateľný. Rozdiel v správaní oproti Dekalbom je priepastný. Hnedé sliepočky sa tmolia bez strachu okolo človeka, zobú z ruky, nevadí im dotyk. Správajú sa rovnako krotko ako ich predchodkyne spred dvoch rokov.

Staršie biele mládky ich prijali vcelku dobre. Pozoroval som len decentné ďobnutia a keď nové mladé vtáky poodbehli, ujasňovanie pozícií pre tú chvíľu skončilo. Dvaja nováčikovia sa majú k svetu. Po chvíľke prieskumu našli kŕmidlo s granulkami, aj napájadlo. Jedli, pili. Vyzerajú životaschopne.

Fotky z 27.6.2014:

Zápis z 27.6.2014 – po 4 dňoch:
Dominanty som prvé dve noci večer musel preniesť do kurína pekne ručne, nevedeli kam sa uložiť spať. Ďalšie noci už si našli cestu samé. Ešte spia na dne kurína, biele mládky už dávno hradujú nad nimi na bidlách.
Zdá sa mi, že Dominanty majú kladný efekt na ostatné mládky, čo sa plachosti týka. Keď ostatné vidia, ako sa novoprišelci veselo motkajú okolo človeka, tiež sa odvážia bližšie. Najplachejšie sú stále Dekalby, dve sussexovo sfarbené mládky sú odvážnejšie. Tie sa odvážia už zobať púpavu držanú v ruke spolu s hnedými Dominantami.

Slepačie zápisky – Úvod / Obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.