aug 132017
 

– august 2016 –

13.8.2017
Po sérii víkendov, keď som do včiel kvôli rôznym lenivým výhovorkám na počasie a horúčavu nešiel, som s nimi dnes málinko podnikol.

8-ke som odobral tri medníkové nadstavky. Veľa rámikov bol úplne prázdnych, zo 15 poloprázdnych, z tých bude trocha medu ešte. Rodina ostala na troch nadstavkoch, vo vrchnom je veniec zásob okolo plodu.

6-ku som prezrel, je asi bez matky. Chýba úplne plod. Zúžil som ich zo 4och na 3 nadstavky. Nabudúce, ak sa potvrdí, že nie sú vajíčka ani plod,ich spojím asi z veďlajšou 8-kou.

Ešte som nakukol do 5-ky. Medníkové nadstavky sú takmer úplne prázdne. Vymenil som materskú mriežku za výklz. Nakukol som aj do vrchného plodiskového nadstavku. Podobne ako v 8-ke aj tu je pekné plodové teleso obkolesené zásobou.

Sedum telephium a včela 31.8.2017

31.8.2017
Posledný augustový deň ma načapal ešte s dvoma úľmi roztiahnutými na 4-5 nadstavkoch.
Ostatné som pomaly postupne s použitím výklzu zbavil poväčšine prázdnych medníkových rámikov.
Dnes som pozrel rodinu č.7, odobral som jej z medníka 2 plné rámiky medu. Pod mriežkou má takmer plný nadstavok medu, pod ním plodový nadstavok.
Med im nechám. Toto včelstvo nebude už takmer treba ani zakrmovať.
Dlho sa dnes robiť nedalo, včely po chvíľke začali hojne sliediť a obletúvať pootvárané nadstavky s odloženým materiálom.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.