máj 262016
 

„Staré“ sliepky majú čosi vyše 2.rokov. Cca 26 mesiacov, ak dobre rátam.
Je ich 5, 3 Dekalby a dva Dominanty. Znáška je poslabšia. Jedno až tri vajíčka. Pomerne často sa stáva, že nejaké skončí rovno v hniezde rozbité. Majú občas pomerne tenké škrupinky. Napriek tomu, že dostávajú granulky pre nosnice a k dispozícii je i vápenný grit.

Obrázky z 24.5.2016:

Od chovateľa z Radvane som si priviezol dnes (26.5.2016) 3 mladunké cca 9/10 týždňové mládky Vlašiek jarabičích.
Predelil som priestor, aby boli samostatne od starých sliepok. Jednak nech majú svoju juniorskú stravu, jednak aby ich domáce nemlátili.

Doplnené 2.6.2016
Obrázky malých vlašiek z konca mája a začiatku júna. Cca 10-11 týždňov.

Doplnené 2.8.2016
Vlašky majú cca 19 týždňov, povyrástli, už sa začínajú podobať dospelým. Ráno som odstránil z prepážky deliacej priestor voliéry dvierka.

Staré sliepky už nie sú veľmi užitočné. Od bielych občas je jedno biele vajíčko. Jedna hnedá začala kvokať. Sedí väčšinu času v hniezde a reaguje na otvorenie podráždeným hlasom aj pohybom tela.

Doplnené 9.8.2016
Zabité tri „staré“ sliepky. Oba hnedé Dominanty a jedna Dekalb, ktorá vyzerala chorľavo.

15.8.2016
Vlašky jarabičie na wiki

Vlašky jarabičie – 21 týždňov

Slepačie zápisky – Úvod / Obsah

  2 komentáre na “Nové sliepočky – Vlašky jarabičie”

  1. Je to zaujimave citanie, skoda ze nepokracujete v pisani

  2. Ďakujem, reagujete na článoček z 2016 roku. Od vtedy som ešte sem-tam niečo pripísal. K ďalším príspevkom sa dá preklikať napr. cez link pod článkom Slepačie zápisky – Úvod / Obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.