nov 222015
 

V novembri sliepky preperujú a znáška dramaticky poklesla. Sú dni, keď nie je ani jedno vajíčko alebo iba jedno, dve.
Jedna z bielych hybridov uhynula. Jednalo sa o najťažšiu sliepku, ťažší hybrid ako Dekalb, sasexovo sfarbený. Takéto som pôvodne dostal od Gyrony na výdajnom mieste ako mládky 3, spolu s Dekalbami ako Dekalby.
Je pravda, že sa za mlada ako niekoľkotýždňové dosť podobali. Šlo však o veľmi nepodarené jedince. Všetky boli dosť neduživé, prvé dva uhynuli hneď na začiatku. Tento tretí kus som nechával žiť, avšak nie som si istý, či vôbec sliepka znášala.
Takže aktuálny stav kŕdľa je 5 kusov, 3 Dekalby a 2 hnedé nosnice Dominant.

Na obrázkoch nižšie sú zachytené cca 20 mesačné Dekalb nosnice vo fáze preperovania. Dá sa pekne vidieť rozdie medzi už takmer preperenými sliepkami a sliepočkou, ktorá ešte len začala. Táto vyzerá úboho, vypŕchnuto, hrebeň je ovisnutý, bez farby.

Slepačie zápisky – Úvod / Obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.