jún 142015
 

Zima a jar tohto roku bola v znamení praktických príprav na včelárenie. Teoretickú prípravu som pekne poctivo absolvoval od septembra 2013 do augusta 2014 v podobe školenia pre začínajúcich včelárov. Podarilo sa mi okúsiť aj, čo to znamená byť organizovaný včelár a dokonca som pričuchol aj k byrokracii, ktorú podstupuje tajomník ZO SZV.
V máji som obdržal z SOŠ pod Bánošom faktúru na úľové zostavy a včelstvá. A potom už to šlo aj s praktickými záležitosťami.

Krátko po vyplatení som bol vyzvaný, že úle sú už pripravené a možno si ich pod Bánošom prevziať.
Trochu som tŕpol, či sa budú dať odviezť na jeden krát, ale Dacia MCV so svojim veľkým kufrom nesklamala a všetkých 5 úľových zostáv sa tam napratalo. Rozmer Langstroth 2/3, 5 nádstavkov v každej zostave.

5 ks Langstroth 2/3 v kufri Dacie Logan MCV

5 ks Langstroth 2/3 v kufri Dacie Logan MCV

A takto to vyzeralo, keď som nové úle povykladal a poskladal v chodbe. Človek by neveril, že sa to vošlo do jednoho auta.

Ešte nenatreté úle prechodne uložené v chodbe

Ešte nenatreté úle prechodne uložené v chodbe

Pozri tiež:
Natieranie úľov
Príprava stanovišťa

Ešte doplním:
Príprava rámikov.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.