apr 022015
 

1.4.2015
Spozorovaná tretia samica nosiaca vajíčka. Zatiaľ čo prvá už ich má len pár, z ktorých snáď budú malé krevetky, druhá ich má tiež nie veľa, tak táto tretia ich má na pohľad slušné množstvo.

– . – . – . – . – . –
2.4.2015
Po dlhšej dobe výmena časti vody v 1. akváriu za zmesku čerstvo nachytanej dažďovej a odstátej vodovodnej. Teplota vody klesla z 21 cca na 19.
Prepláchnutie pravých molitanov v 1. i 2. akváriu. Prikrmujem žihľavou.

– . – . – . – . – . –
4.4.2015
Výmena časti vody v 2.akváriu. Druhá samička s vajíčkami ich zrejme väčšinu stratila, má ich len pár – odhadom maximálne 10.
Prvá samica ešte stále nosí pár vajíčok. Tretia, ktorá ich má najviac, je zalezená niekde pod filtrom, nie veľmi dobre viditeľná.

Dnešná fotka, cca 4. mesiace od založenia:

2. akvárium pre c.cantonensis tiger (20150404)

2. akvárium pre c.cantonensis tiger (20150404)

– . – . – . – . – . –
14.4.2015
Prepláchnutie oboch ľavých molitanov filtrov. Výmena časti vody u tigrov.

V 4.akva mladé potomstvo modrej samice a červeného samca n.davidi má čosi vyše dva mesiace.
Časť krevetiek nie je rovnomerne červená, ale má strednú časť bezfarebnú, možno mierne sfarbenú do modra.

– . – . – . – . – . –
18.4.2015
Prepláchnutie oboch pravých molitanov filtrov.
Výmena časti vody u bastardíkov neocaridin v 4.nádrži. Okrem prvej várky mladých, ktoré už majú cca 1,5 cm, sú už i menšie do 1 cm, nový „vrh“ od modrej samice.

Pár obrázkov tigrov, na niektorých vidieť mladé.

– . – . – . – . – . –
22.4.2015
Výmena časti vody u tigrov. Samci sú dnes aktívni. Po výmene sa aktivita ešte vystupňovala. Zdá sa mi, že dve samice majú sedielka. Zato nevidím žiadne s vajíčkami. Zrejme ich nosiace samice stratili. Otázne je prečo. Mladé krevetky z prvého vrhu sa majú k svetu. Sú asi 4, dve väčšie a dve menšie.

– . – . – . – . – . –
24.4.2015
Výmena časti vody v 1.nádrži – zmes vodovodnej a dažďovej. Zároveň odsatý aj kus kalu z rozvírenej prednej časti dna.
V oboch akváriách s caridinami prepláchnuté ľavé molitany.
U tigrov pred dňami aktivita samcov bola predzvesť párenia. Dve samice dnes nosia plnú nádielku vajíčok. Už som stratil prehľad, či sú to tie isté, čo ich nosili naposledy (začiatok tohoto mesiaca) a zrejme stratili alebo nové.
Teplota v akváriách cca 21.
– . – . – . – . – . –

29.4.2015
U tigrov výmena vody. Nič nové. Jedna samica nosí stále plnú nádielku vajíčok. Druhá s modravým nádychom ich už má pomenej. Pred dňom, dvoma som zazrel malinkú krevetku pod 1cm. Vyzerá to, že aj z druhej várky minimálne jedna prežila.

Dnes dorazili modré neocaridiny od Miloša z krevetkari.sk. Veľmi pekná sýta modrá farba. Niektoré majú nábeh až do čierna. 12 kusov aj s jedným úplne drobným krpcom. Podľa Miloša pochádzaju od chovateľa zo severného Poľska.
Dal som ich do cca 50l akvária č.5 kde bol doteraz jeden rajovec. Akvárium bolo napustené v januári, je teda v zábehu cca 3 mesiace.
Zatiaľ úplne bez techniky, pieskové dno, pár rastlín, pár dubových listov a jelšových šištíc.

Krevetky (denník) – obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.