mar 052015
 

4.3.2015
V 1.akváriu u CRSiek a Cherry neocaridin výmena časti vody. V tomto akváriu mladé neocaridiny z veľkej časti majú peknú červenú farbu. Selekcia za predošlé týždne zjavne mala efekt. Jedna dospelá samica miestami stratila červené sfarbenie.

V 2.akváriu u Tigrov nič nové, malé tigre žijú, už sa pohybujú po celom akváriu, je ich ťažšie spozorovať ako prvé dni, keď sa veľmi nepohybovali.

V 4.akváriu, kde ostali 2 modré neocaridiny a červený samec + mladé, jedna zo samíc nosí vajíčka.
– – – – – – – – – –

5.3.2015
Vyčistil som v 1. a 2.akváriu ľavý molitan. Pridal som do oboch nádrží trocha sparených suchých banánovníkových listov. Krevetky sa o ne nebijú, avšak je na nich vidieť nejaký pohyb, zjavne sú trocha zaujímavé.
Drobné tigre už trocha podrástli, dá sa rozoznať, ktoré su svetlejšie, ktoré tmavšie. Je ich minimálne 5, zrejme nepozorovaných viac.
U tigrov čerstvý zvlek a veľmi potešiteľná novinka, tigrica nosí vajíčka. Zdá sa mi, že je to tá istá, čo prvý raz. Ak je to tak, tak od dátumu, keď donosila (18.2) do novej násady uplynuli cca 3 týždne.
– – – – – – – – – –

7.3.2015
V 4. akváriu, kde sú dve modré samice a červený samec neocaridin, je potomstvo z prvého liahnutia po mesiaci už okolo 1 cm veľké. Všetky malé krevetky sú červené, odhadom je ich minimálne 15 kusov. Čo je celkom pekné, vzhľadom na to, že boli vyliahnuté v 4l pohári od uhoriek a vzápätí preliate do akváriá úplne bez techniky.

Dnes som našiel mladunké výhonky žihľavy, sparil som a dal do všetkých 3. nádrží s krevetkami. Zatiaľ to veselo ignorujú.
– – – – – – – – – –

9.3.2015
Výmena časti vody u tigrov, plus vypláchnutie pravého molitanu. Malé tigre je ťažšie spozorovať, minimálne 3 vidieť. Dúfam, že ostatné sú len niekde zalezené.
– – – – – – – – – –

11.3.2015
U tigrov čerstvá zvlečka. Samce sú veľmi aktívne, zrejme niektorá z samíc je pripravená na párenie. Divoko sfarbená samica nosí vajíčka cca týždeň.
Malé tigre už majú takmer 1 cm, sú cca 1 mesiac staré. Narátal som 5 kusov, 4 sa pohybujú na listoch a skle, jedna bola na dne na spodnej strane dubového listu.
– – – – – – – – – –

15.3.2015
Výmena časti vody v 1.akváriu u červených neocaridin a CRS.

V 4.akváriu, ktoré si veľmi nevšímam, dnes prišli ku kŕmeniu vo veľkom počte mladé krevetky – potomstvo modrej samice a červeného samca neocaridina davidi. Som prekvapený koľko ich prežilo, narátal som cez 30 kusov. Pritom ide o nádrž úplne bez techniky a boli kŕmené od premiestnenia ozaj veľmi sporo.


– – – – – – – – – –

18.3.2015
U tigrov výmena časti vody + prepláchnutie ľavého molitanu. Inak nič nové. Samica nosí cca 2 týždne. Jedna čerstvá zvlečka, samce sú aktívne. Narátal som 3 mladé pri zbežnom pohľade bez veľkého pátrania.
– – – – – – – – – –

19.3.2015
Z 2.nádrže som vylovil mŕtveho tigra. Jeden z Ružomberka, najmenší. Dosť zaostal v raste za ostatnými. Jedinec s čienymi očami a farebne ako nepodarenejší black tiger BT4-BT5 – miesto pásov čiatočne nahlúčené čierne škvrny. Ostatné krevetky vyzerajú ok. Dve mladé sa pohybujú na filtry, je vidno rozdiel vo veľkosti, jedna svetlejšia je menšia o pár mm od tmavšej.

V 1.akváriu jedna pekná červená samica nosí vajíčka. Pár ďalších menších má nasadené sedielka.
– – – – – – – – – –

25.3.2015
Výmena časti vody v 1.nádrži. (Tentoraz iba odstáta vodovodná, nemám dažďovú) Neocaridiny sú pekné červené, veľa ich má nasadené sedielka. U CRS nič nové.

U tigrov samica stále nosí vajíčka (cca 3.týždeň, ak rátam od 5.3). Zdá sa mi, že minimálne jedno je belavé. Pleseň ? Myslím, že jedna ďalšia má nasadené sedielko. Tentoraz mierne „blond“ z Ružomberka.
Mladé cca 6.týždňové krevetky sú viditeľné dnes dve. Je medzi nimi výrazný veľkostný rozdiel, menšia má možno 9mm, väčšia zo 12-13mm.

Prikŕmil som žihľavou pred pár dňami, tá už zmizla. Včera alebo predvčerom púpavou. Zdá sa mi, že do púpavy sa pustili dokonca s väčšou chuťou ako do žihľavy.
– – – – – – – – – –

26.3.2015
Výmena časti vody v 2.nádrži.
Z malých tigrov sa ukázali 4 ks. Dva sú väčšie, cez 1cm, dva menšie. Obrovský rozdiel vo veľkosti. U väčších začína byť viditeľná kresba. Javia sa ako Wild forma.
Kŕmim mrazeným špenátom. Krevetkám chutí, púšťajú sa doň okamžite. Žihľavu a iné čerstvé zelené lístie si nechajú naprv. odstáť. Je možné, že im vyhovuje po zmrazení narušená rozdrobená štruktúra listu.
– – – – – – – – – –

30.3.2015
Po dlhej dobe výmena časti vody u modročervených bastardíkov neocaridin v 4. nádrži.

U tigrov samica stále nosí vajíčka, zdá sa mi, že ich je pomenej. Nové malé krevetky však zatiaľ nebolo vidieť.
Prvá várka žije, zrejme sú ich fakt len tie 4 kusy.
Na filtry som našiel pozostatky, u ktorých som si nie istý, či to je zvlečka alebo polozožratý kadáver krevetky.

A skvelá novinka, ďalšia samica nosí vajíčka. Pekná, s výraznou kresbou. Táto vyzerá ako najnižší stupeň Black tiger BT5.

Krevetky (denník) – obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.