nov 042017
 

Začiatkom budúceho roka ma čaká trocha cestovania. Aby som uľahčil členom rodiny starostlivosť o sliepky, dokúpil som zásobníkové kŕmidlo na cca 20 kg krmiva.
Na obrázku nižšie je ešte ligotavé, pár minút po umiestnení do voliéry. Vtáky si naň zvykli veľmi rýchlo, stačilo im prstom naznačiť, kde sa dá zobať a už sa kŕmili. Na ďalšom zábere stará napájačka na vodu. Slúži dobre už niekoľko rokov.
Časť potravy tvoria granulky pre nosnice, aktuálne podávané zo zásobníka. Doplňaná je máčaným alebo i naklíčeným obilím, zelenými doplnkami zo záhrady alebo zvyškami zeleniny a ovocia z kuchyne. Tieto sú podávané do keramických misiek, ako je vidieť na poslednom obrázku, kde je celý kŕdeľ pokope.

Znáška momentálne trocha viazne. Máme jedno – dve vajíčka denne. Španielky čierne sa preperujú, malé Dekalby ešte neznášajú.

Slepačie zápisky – Úvod / Obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.