aug 202014
 

Dnes nájdené ráno od mladých sliepok prvé vajíčko so škrupinou pod bidlami na rošte. Pomerne veľké, svetlé avšak nie úplne čisto biele. Váha cca 57 g.
Ďalšie dve vajcia nájdené v hniezde večer. Jedno celé, s korektnou svetlo krémovou škrupinkou, malé – cca 37 g. a ešte jedno malé, avšak iba v blane, s nedokončenou škrupinou a bez žĺtka.
(Jedno vajíčko už som našiel pred pár dňami, ale bez pevnej škrupinky, iba v blane.)
Takže za začiatok znášky sa môže považovať dnešok. Ak správne rátam, je to približne 21. týždeň veku bielych mládok.

Fotky z 31.8.2014:
Znáška v predošlých dňoch pokračovala. Farba vajíčok jemne varíruje od čisto bielej po svetlo krémovú. Predpokladám, že už začínajú znášať všetky 3 Dekalby a farba sa líši v závislosti od nosnice. Denne býva 1,2 zriedka 3 kusy vajíčok. Našiel som ešte aj ďalšie vadné vajíčko bez pevnej škrupiny a s dvoma žľtkami. Na obrázkoch nižšie prvé malé vajíčka Dekalbov v porovnaní s vajcom „normálnej“ veľkosti (M).

Fotografie z 1.9.2014:
Dekalby majú zhruba 23. týždňov, Dominanty 22. Dekalby sa v tomto veku skľudnili. Už neutekajú splašene do zadnej časti voliéry, keď k nim človek príde, ako zvykli v prvých týždňoch. Stále sú opatrnejšie ako Dominanty, nemotajú sa človeku tesne pod nohy, radšej na kúsok odskočia, odbehnú.
Avšak sú už ochotné zobať púpavu aj z ruky a nechajú sa aj „pohladkať“, keď sa submisívne pričupia, ako keby bol človek kohút.

Slepačie zápisky – Úvod / Obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.