nov 302014
 

Predošlé obdobie charakterizoval určitý útlm. Po tom, čo som našiel koncom leta slimáka požierajúceho mŕtvu krevetku, som zbrklo vymenil asi tretinu objemu vody, pričom som aj dosť rozvíril dno pri snahe odsať čo najviac detritu. Výsledkom je, že momentálne už v akváriu sú len tri CRS. Tie vyzerajú celkom vitálne, sú už pekne veľké. Radosť na ne pozerať, keď sa ukážu. Red Cherry prežili zásahy bez zjavnej úhony. Počet ťažko odhadnúť. Zdá sa mi, že nejako ubudlo veľkých kusov, zato medzi mladými 1-1,5 cm je veľa už pekne vyfarebených. Vylepšil sa pomer medzi sýto červenými a menej sfarbenými.

Zapojil som sa pred pár dňami do nového fóra krevetkari.sk. Malo to stimulujúci efekt.
Dokonca som kúpil KH/GH test od TETRA a pomeral tvrdosť. Namerané hodnoty (GH 6 , KH 7) by mohli vysvetlovať prečo sa nedarilo donosiť mladé CRS. Väčšina zdrojov uvádza ako odporúčané KH 0 – 2.

Tie isté zdroje zároveň zhodne uvádzajú že Caridina Cantonensis „Tiger“ toleruje aj vyššiu tvrdosť vody.
Sled okolností vyústil do toho, že som včera znova spojazdnil ďalšie akvárium cca 60x30x30 cm. Na dno putoval kremičitý piesok frakcie cca 3-5mm, koreň, pár úlomkov kokosových škrupín a napustil som vodovodnou vodou. Mierne som upravil sódou bikarbónou pH čosi nad 7. Toto akvárium by malo slúžiť pre Tigre až sa zabehne.

Dnes som na TERA AKVA burze vo Zvolene v jednom stánku našiel aj krevetky. Dokúpil som Necaridina davidi „Blue“ – 4 ks, Caridina cantonensis „Tiger“ – 4 ks a jednu n. davidi „Sakura“ na osvieženie pre červené neocaridiny. Sakuru šupnem hneď po krátkej aklimatizácii do starého akvária. Tigre a Blue zatiaľ budú musieť chvíľku pretrpieť v provizórnej karanténnej 5l nádobe.

Krevetky (denník) – obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.