okt 242013
 

Podľa zdrojov z poľského webu už 6. novembra 2013 vyjde nová kniha zo sveta populárneho zaklínača Geralta z Rivie.
Nemá sa jednať ani o príbehy predchádzajúce ani o udalosti po ukončení ságy.
Podľa uvedených zdrojov sa jedná o román, kde sa čitateľ znova stretne so známymi postavami ako čarodejka Yennefer a bard Marigold.

Príbeh začína v súlade s pravidlami žánru. Zaklínač sa stavia proti vražednej beštii. Dostáva sa do konfliktu s nie príliš sympatickými strážcami mesta, stojí pred súdom, stráca svoje slávne meče a zažíva búrlivú aférku s krásnou ryšavkou, známou ako Koral. To všetko na pozadí kráľovských intríg a mágie.

Môžeme sa tešiť na 404 strán vzrušujúceho čítanie.
Autor píše: „Príbeh pokračuje. História nikdy nekončí“

Jedná poľská stránka nižšie uvádza 6.novembra, ostatné zdroje sú opatrnejšie a hovoria o predvianočnom termíne.
Český preklad by sa následne dal očakávať cca o rok. Teda približne na vianoce 2014.
 

PS1: (29.11.2013) Takže kniha naozaj vyšla, prvé ohlasy sú vcelku vľúdne. Dovolím si citovať Juraja Červenáka a jeho status na FB:
„Pomaly sa nám trúsia názory na nového Sapkowského – ZAKLÍNAČ: OBDOBÍ BOUŘÍ: „Je to bez velkých ambicí, ale s chutí napsané. Prostě bitky, chlastačky, píchání a pohádkové bytosti. Časově se to odehrává medzi povídkami a prvním románem.


 
Sezóna búrok
Zdroje:
http://www.andrzejsapkowski.pl/sezonburz.html (udáva 6.november.2013)
http://supernowa.pl/ksiazki.php?p=272
Facebook

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.