apr 202014
 

Vymenil som cca tretinu vody, ako sa už stalo v nedeľu zvykom. Po výmene sa CRS ukázali. Narátal som 10 kusov. Čo je pozitívne, je pravdepodobné, že aj jedenásta niekde bola zalezená a nevidená.

Sledoval som zaujímavý úkaz. Dve z väčších CRS „naskakovali“ na jednu samicu neocaridiny so sedielkom. Mohlo by ísť o samicu, ktorá práve signalizovala feromónmi pripravenosť na párenie a teoreticky na to mohli zareagovať samci CRS. Je to len moja domnienka. Ak je to pravda, mohlo by to znamenať, že minimálne 2 kusy samcov CRS pohlavne dospelo. Medzi ostatnými CRS nevidno inak nič zaujímavé, žiadna samička nosiaca vajíčka, na to je však ešte zrejme priskoro.

Večer robím čaj z čerstvej medovky a dávam pokusne pár listov do akvária. Zdá sa, že krevetky sa ich chystajú skonzumovať podobne ako žihľavové.

Krevetky(denník) – Obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.