júl 312012
 

Sliepky majú cca 22.týždňov. Producent pre hybridy Dominant deklaruje v 23.týždni veku 50% znášku.

Za predošlé 3 dni boli počty vajec 4, 6, 4 kusy pri 6.sliepkach. Prvý krát sa objavilo v nedeľu 6 vajec. Teda od každej sliepky 1 kus.

Hmotnosť kolíše. Niektoré sliepky zjavne len začali znášať, tam ide len o 38 – 40g. U dvoch sliepok už sa objavujú pekné vajíčka „štandartnej“ veľkosti – 60  – 62g.

Znášať chodia sliepky ráno a dopoludnia. Ráno o siedmej nachádzame prvé dva kusy, potom v priebehu dopoludnia ešte do 10.-11.tej ďalšie.

Od začiatku znášky doteraz sa objavili 2 kusy vajíčok bez škrupiny. Je možné, že ich bolo viac a mohli ich sliepky zozobať v priebehu dňa.

Vajce bez škrupiny prvý krát nemilo prekvapilo, už som uvažoval, ako identifikovať „matku“ a čo potom s ňou.

Podľa informácií na webe sa však jedná o bežný defekt pri mladých sliepkach, ktoré nastupujú do znášky a nemajú ešte plne vyvinuté reprodukčné orgány. Malo by sa to upraviť.

 

Slepačie zápisky – Obsah

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.