okt 222013
 

Nedávno som menil pre stránku http://www.goodplace.eu favicon.ico.
Bol som samozrejme zvedavý, ako bude nová ikonka vyzerať v prehliadači. Keď aj po obnovení stránky v prehliadači tento tvrdošijne zobrazoval starý favicon, chvíľu som hľadal na nete, čo s tým. Vymazanie histórie prehliadača nepomohlo.
Ďalšie nápady boli:

  • nájsť si dotknutý súbor na disku v temporárnych súboroch prehliadača ručne a tak ho vymazať. To by možno zafungovalo, ale zdalo sa mi to byť zdľhavé.
  • zeditovať hlavičku v index.html, tak aby odkazovala buď na favicon.ico s zmeneným názvom, alebo len so zmenenou verziou (napr. favicon.ico?v=1). To by určite bolo tiež funkčné, ale tiež pomerne prácne, hlavne, keď človek používa napr. wordpress a musel by dohľadávať, kde to má vlastne zeditovať.

Natrafil som ale rýchlo na elegantný návod, ktorý riešil to, čo som chcel – teda vidieť zmenený favicon.ico v prehliadači.
Je to jednoduché.
Stačí:

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.