júl 182016
 

Dnes večer som pri krátkej kontrole nahliadol do jednej zo slabších rodín (č.2), ktorá má prázdny medník. Vybral som z neho dve trocha tmavšie súše súce hlavne kvôli deformitám na vyradenie a nahradil ich styrodurovými prepážkami po okrajoch.

V oboch rámikoch bolo po troche uloženého peľu. Rozhodol som sa vyskúšať ešte nepoužité vypichovátko na plástový peľ alias perga – alias fermentovaný peľ – alias „včelí chlieb„.

Prázdne plásty - súše s trochou peľu a vypichovátko na peľ.

Prázdne plásty – súše s trochou peľu a vypichovátko na peľ.

Vypichovátko funguje pekne, avšak je to ozaj popoluškovská činnosť. Po vyše polhodinke pri hudbe a poháriku vína bolo výsledom asi za väčšiu hrsť pergy. Chuťovo výborný, jemne kyselkavo sladkastý produkt.

plástový peľ - perga - včelí chlieb

plástový peľ – perga – včelí chlieb

Trochu sme rovno ochutnali, zvyšok poputoval do pohárika, kde už sme mali nemnoho obnôžkového peľu v mede. Iba som pridal trocha tekutého agátového medu, premiešal a vrátil nádobu do chladničky.

Bude na nejaký čas pre domácu spotrebu.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.