dec 202015
 

Veľmi teplý december s teplotami cez deň nad 5 stupňov a v noci len málokedy pod nulou. Bez snehu. Včely sú v chumáči. Najviac včiel je v 1.úli, ktoré sa zdržujú v prednej časti, kdesi v prostriedku. V ostatných sú tiež vpredu avšak viac alebo menej bližšie k vrchnáku.
Činnosť okolo včiel sa zredukovala na občasnú kontrolu, či všetko vyzerá v poriadku. Po večeroch si po jednom kúsku lepím a skrutkujem nové nadstavky kúpené z nastavky.cz .

20.12
Očistil som podložky. Pozitívne je, že od poslednej kontroly v novembri je nulový spád klieštika.

22.12
Po sérii sychravých, mlhavých dní s mrholením dnes vyšlo slnko a teplota cez poludnie vystupila niekam k 10 stupňom. Včely boli aktívne. V každom úli bolo vidno nejaký aspoň nepatrný pohyb. V treťom, žltom, úli výrazný prelet. Toto včelstvo je najaktívnejšie i za pomerne nízkych teplôt.

23.12
Dnes preliečenie VAT, použité liečivo VARIDOL a ako médium acetón.
Liečili veterinárni asistenti našej ZO.

24.12
Kontrola spádu klieštika na podložkách po včerajšom preliečení aerosólom. Vyzerá to pozitívne.
1 – 0 ks
2 – 1 ks
3 – 1 ks
4 – 0 ks
5 – 2 ks

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.