okt 302015
 

Po všetkých peripetiách predchádzajúcich nárokovaniu si o dotáciu pre začínajúcich včelárov, ktoré som opísal tuto, sa naozaj peniaze dostali ku mne. Z ústredia ZSV (Združenie Slovenská včela) prišla v priebehu októbra na miestnu ZO SZV, v ktorej som organizovaný, emailom informácia o výške vyplatených prostriedkov z PPA v I. i II. dotačnom období.

Žiaľ, požiadaviek na preplatenie bolo oveľa viac, ako v balíku peňazí na dotácie, takže vyplatená suma bola značne krátená. Viď dokument ZSV – Obežník ZSV č. 13/2015 .

V mojom konkrétnom prípade, keďže som patril medzi skupinu, ktorá nakupovala v I. termíne, iba necelých 50%. ( necelých kvôli tomu, že preplácana suma sa vyrátava z najnižšej ponúknutej sumy za zostavy a včelstvá. Objednával som nie úplne najnižšie z SOS pod Bánošom v BB). Tí ktorí vydokladovali podklady až v rámci druhého termínu, dostali preplatené ešte menej a to do 37,08 %.

Začo som pravdaže vďačný. Keďže dotácia nie je nijako garantovaná a už vôbec nie nárokovateľná. Beriem to ako bonus k rozvoju tejto bohommilej činnosti.

Takže do budúcna moje odporúčanie: Ak je to z vašej strany možné, zaplaťte a zabezpečte si vydokladovanie podkladov pre dotáciu ešte v I. termíne. To znamená do 31.5. toho ktorého roku.*

– – –

Úprava 4.11.2015: Podľa Obežníka ZSV č.15/2015 možno očakávať pre obdobie 2015/2016 dotáciu pre začínajúcich včelárov krátenú ešte viac, v dokumente sa uvádza rozmedzie od 19 % do 37,15 %

(* môže sa meniť podľa usmernení ZSV)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.