okt 262015
 

Pri posielaní 10-20 ks krevetiek poštou na Slovensko a do Čiech balím krevetky nasledovne.

Používam sáčok rozmeru cca 40 cm x 12 cm. Do sáčka dávam kúsok sieťoviny, na ktorej sa krevetky môžu počas transportu držať.  Po uzavretí sáčka dvoma gumičkami pojme necelý polliter vody a zhruba rovnako vzduchu.

Sáčok, 2 x gumička, sieťovina

Sáčok, 2 x gumička, sieťovina

Sáčok, 2 x gumička, sieťovina

Sáčok, 2 x gumička, sieťovina

Prvý sáčok ešte umiestňujem do druhého sáčku pre istotu. A opäť zagumičkujem. Zároveň sa trocha zredukujú rohy prvého sáčku, takže krevetky nemajú tendenciu sa do nich pchať.

Balenie krevetiek sáčok 2

Takýto sáčok s krevetkami sa vojde do kartónovej škatule rozmeru cca 10 x 10 x 30 cm. Používam solídny kartón z obalov pre ovocie a zeleninu po návšteve obchodu. Ako vrchná vrstva príde nebielený baliaci papier.

Všetko bezpečne prelepím lepiacou páskou, napíšem adresu a posielam 1.triedou.

Takéto balenie sa mi osvedčilo pri posielaní neocaridin v rozmedzí vonkajších teplôt od 5 do 30 stupňov Celzia. Cesta poštou trvala väčšinou 1 – 2 dni (24 – 48h) od podania. V extrémnom prípade aj od pondelka do piatku (4-5 dní, cca 100 h). Pre citlivejšie druhy, extrémnejšie počasie, dlhšiu cestu by už bolo vhodné uvažovať nad solídnejším balením. (Napr: dýchací sáčok, viacero izolačných vrstiev (polystyrén, al.fólia, papier), heat pack)

 
Krevetky denník (obsah)
Krevetky (denník) - obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.