máj 022015
 

2.5.2015
U modrých neocaridin výmena časti vody. Vyzerajú 4 dni po príchode v poriadku. Žihľavového listu sa dva dni ani nedotkli. Zrejme je v akváriu dosť nánosov a neporiadku, ktoré teraz preferujú.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
3.5.2015
V 1.akváriu výmena časti vody. Ešte stále za zmes vodovodnej a dažďovej. CRS vyzerajú ok, ale žiadna nenosí vajíčka. Zdá sa mi, že sa ich počet zredukoval cca na 6. Zato červené neocaridiny nosia minimálne 4 veľmi pekne zafarbené samice. Viditeľné su aj malé kusy do 1 cm. Malá selekcia. Odlovení 2 samci a jedna samica menej sfarbení.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
4.5.2015
U tigrov nosí vajíčka jedna nová samica, s celkom peknou kresbou – niečo ako supertiger. Aktuálne som pozoroval samice s násadou vajíčok dve. Zrejme i nejaké samice vajíčka stratili.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
8.5.2015
Výmena vody u tigrov. Prepláchnutie pravých molitanov. U tigrov dve samice stále nosia vajíčka. Zdá sa mi, že jeden oranžovooký tiger má nasadené sedielko.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
9.5.2015
Výmena vody v 1.(CRS) a 4.(bastardíky) akváriu. K CRSkám, ktorých je už len asi 5 kusov, som prelovil jedného tigra – samicu. Pri troche šťastia, ak by sa jej podarilo sa spáriť z CRS samcom a aj donosiť vajíčka, by z toho mohli byť tibee.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
13.5.2015
Z 2.nádrže vylovený uhynutý tiger. Už včera večer som pozoroval divne sfarbenú krevetku sediacu bez pohybu na rastline. Možno problém pri zvleku ? V stred tela bola akoby naprasklá a svetlejšia, postupne sa objavilo oranžové sfarbenie pri koreni chvosta aj v hlavovej časti. Ráno už bola mŕtva celá oranžová na dne.

Večer do akvária pre tigre pridaný závesný filter Eheim liberty 200. S minimálnym prietokom okolo 300 l/hod je to pri objeme zhruba 50l 6x objem akvária za hodinu. Prúdenie v časti pri filri je relatívne silné, uvidíme časom, aký bude efekt. Sľubujem si od neho čistejšiu vodu a ako sekundárny efekt aj zväčšenie plochy na „pasenie“ o povrch molitanu, ktorý som nastokol na nasávaciu trubicu.

Ku všetkým krevetkám pridané zo 2-3 suché dubové listy. Boli privítané so záujmom, hneď ešte na plávajúcich pod hladinou, sa na nich začali voziť aj tigre a v druhom akváriu CRSky.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
14.5.2015
V 4.akváriu u mix neocaridín jeden uhynutý kus. Obmena časti vody. Matka – modrá samica (blue jelly podľa posledného rodostromu neocaridin) nosí vajíčka. V akváriu je hodne rôzne starých krevetiek, najmenej dve generácie.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
15.5.2015
Výmena časti vody v 2.akváriu. Tigre vyzerajú 2 dni byť po pridaní závesného filtra v poriadku. Tie 2 samice, čo ešte nosili časť vajíčok, nosia naďalej.
V 1.akváriu pridaná tigrica žije, je tam takmer týždeň.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
16.5.2015
Obmena vody v 1.nádrži.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
17.5.2015
Obmena vody v 5.nádrži. Jedna z blue velvet samíc nosí vajíčka.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
22.5.2015
Včera po pár dňovej neprítomnosti zakŕmené sparenou medovkou. Dnes sa na nej s chuťou pasú, hlavne neocaridiny v 4. a 5. akváriu.
Nová modrá samica v 5 stále nosí vajíčka. Našiel som zabudnutý kúsok bieleho kremičitého štrku, cca 4 dcl. Pridal som ho na holú časť dna modrým neocaridinám.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
22.5.2015
Obmena vody v 2. akva u tigrov. Po výmene klasicky čulá aktivita v nádrži. V osádke nič nové. Nevidel som žiadnu samicu nosiacu vajíčka. Čo je mrzuté. Zdá sa, že samice, ktoré nosili začiatkom mesiaca vajíčka stratili.-..-..-..-..-..-..-..-..-
-..-..-..-..-..-..-..-..-
24.5.2015
Obmena vody v 1. akva. Teplota vody v 1. i 2.nádrži okolo 22,5 st. C.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
25.5.2015
Obmena vody v 4. akva.(neo mix)
-..-..-..-..-..-..-..-..-
26.5.2015
Obmena vody v 5. akva.(blue velvet neo).
V 2.akva u tigrov jedna zvlečka a jedna samica nosí vajíčka.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
26.5.2015
U tigrov 2 samice nosia vajíčka. Samci sú aktívny. Teplota vody cca 21,5.
V ostatných akva nič nové. Akurát zvlečka u blue velvet.
-..-..-..-..-..-..-..-..-
30.5.2015


Výmena vody v 4.akva.(red blue mix)
-..-..-..-..-..-..-..-..-
31.5.2015
Výmena vody v 5.akva.(blue velvet)

Krevetky (denník) – obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.