máj 052014
 

Kurín bol cez víkend vyprázdnený, vyčistený a pripravený na nové mladé osadenstvo. Malé vlašky za toho 3 a pol týždňa značne podrástli a kartónová škatuľa, akokoľvek sa zdala byť zo začiatku priestranná a komfortná, už im postačovala leda tak na prespatie v teple v dome cez noc, keď predtým strávili deň na slnku na trávniku v provizórnej ohrádke.

Úprava: 13.5.2014 – ukázalo sa, že niekde v procese reprodukcie nastala chyba a tieto „Vlašky“ zrejme neboli čistokrvné. Pravdepodobne prímes Barnveldiek.

Takže dnes ráno navzdory chladnejšiemu vzduchu poputovali do kurína. Ostanú zo dva dni zavreté v kuríne, kým si zvyknú na nový domov, potom im nechám cez deň otvorené aj dvierka do voliéry.

Trochu som prekvapený, ako sú nerovnako sfarbené. Vzniká tu určitý prvok napätia, čo vlastne z týchto vtákov vyrastie. Nakoľko to budú sliepočky a nakoľko kohúti a či budú vlašky ozaj vlaškami. Chovateľ mal totiž rodičovské vtáky držané v spoločnosti iného plemena – Barneveldka dvojlemovaná.

Slepačie zápisky – Úvod / Obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.