apr 262014
 

Malé vlašky majú približne 5 týždňov. Už sa zmestia na bidlo (cca 60 cm široké) tak akurát. Doplnil som ešte kolmo na pôvodné, dve kratšie bidlá, hádam sa takto poskladajú lepšie a vydržia v stiesnenom dočasnom priestore škatule ešte tie 2-3 týždne, kým pôjdu von do voliéry.

Úprava: 13.5.2014 – ukázalo sa, že niekde v procese reprodukcie nastala chyba a tieto „Vlašky“ zrejme neboli čistokrvné. Pravdepodobne prímes Barnveldiek.

Dnes som zabil prvú zo „starých“ Dominantov. Modrú sliepku, ktorá posledné dni bola trochu utláčaná kohútom. Myslel som, že z toho stresu zrejme už ani nebude znášať, ale napodiv ešte mala vnútri pripravené vajíčka. Očistená a vypitvaná, iba mäso bez kože a drobky, vážila cca 1300 gramov. Oproti kurčatám z obchodu sa mäso javí sýtejšie zafarbené a tuk je pekne žltý, nie bledý. Vyzrieva do zajtra, potom pôjde na polievku.

Slepačie zápisky – Úvod / Obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.