apr 062014
 

Čistím sliepkam a uvažujem, kam umiestnim očakávané mladé Dekalby. Prvotná úvaha je, že prehradím časť voliéry pre nové sliepočky a tu im urobím dočasný príbytok. Druhá alternatíva je uvoľniť celú volieru, staré sliepky zabiť. Je to dilema. Aby som sa vedel rozhodnúť a časovo prispôsobiť, volám predajcovi, pánovi Jánovi, s otázkou kedy môžem očakávať  Dekalby. Pán Ján sa ospravedlňuje, že Dekalby už mať nebude, pretože s prvou várkou v marci mal zlé skúsenosti a časť mu aj uhynula. Ponúka mi Dominanty. Tieto zatiaľ odmietam.

Ako nové nosnice by sme radi také, čo nesú vajcia s bielou škrupinou. Takže sadám za obrazovku a hľadám v aktuálnych inzerátoch. Pošťastilo sa, natrafil som na inzerát chovateľa vlašiek striebrokrkých, ktorý aktuálne ponúka trojtýždňové kuriatka. Rovno volám, vyzerá to nádejne. Dohodneme sa predbežne na kúpe v priebehu nasledujúceho týždňa, keď si pre kuriatka pripravím priestor.

Slepačie zápisky – Obsah

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.